Om Foreningen

 

Lister Forsvarshistoriske Forening (LFF) er en ideell forening som ble stiftet i 2006, som jobber for å ta vare på alle typer forsvarshistorisk utstyr. Fortrinnsvis er det utstyr som har vært benyttet i distriktet som vi ønsker å ta vare på, men annet utstyr som vi får tar vi selvsagt også vare på.

Foreningen har i overkant av 50 medlemmer, hvorav ca 20 er aktive. Medlemmene har vidt forskjellig yrkesbakgrunn og et aldersspenn fra tenårene til over 80 år. Dette gjør at det er en allsidig gjeng som jobber godt sammen, og kan løse mange forskjellige oppgaver.

Vi møtes hver torsdag fra kl 17 til kl 21 i hangar 45 på tidligere Lista Flystasjon. Der blir det skrudd, banket rust, koblet, samt at vi har mye sosialt i kafferommet innimellom.

Vi har også vært på flere fellesturer, blant annet har vi vært to ganger på Flymuseet på Sola og i Soma leir, der de har en tilsvarende forening. Senhøstes 2009 var en hel gjeng fra foreningen i Danmark, og besøkte blant annet flere museer. Vi har også deltatt på flystevnet på Lista, både i 2009 og 2010. Vi skal selvsagt delta på flystevnet i år også.

Enkeltmedlemmer tar selvsagt også turen innom forskjellige museer, private samlere og foreninger tilsvarende LFF rundt i verden, i forbindelse med ferieturer og lignende. Tilbake sitter vi med mer kunnskap og flere kontakter i dette miljøet.

Noe av utstyret vi har stående er tenkt brukt som bytteobjekter, for at vi skal få tak i mer utstyr som har vært benyttet i området.

På sikt håper vi blant annet å få tak i en eller flere 150mm kanoner som det i sin tid stod tre stykker av på Nordberg fort.

 

Se for øvrig på vår Facebook-side for oppdatert informasjon.

Pågående prosjekter

 

Siste tilskudd er en AEC O853 Matador, en britisk lastebil med firehjulstrekk. Bilen er i kjørbar stand, og er i ferd med å få nytt lasteplan. Den trenger i tillegg litt maling og en sjekk på det elektriske anlegget.

 

Det står også en Morris Commercial lastebil i hangaren, som tidligere har vært brukt i forbindelse med båt-trekket over Listeid. Denne trenger en del kvelder med arbeid på forskjellige områder.

 

Vi har en 88mm kanon av typen FLAK 36, som vi har fått fra Harstad. Denne er i relativt god stand.Hjulgangene til denne (sonderanhanger 202) er nå montert på kanonen, men trenger fortsatt litt arbeid. Dette blir en flott ekvipasje sammen med Matadoren.

 

Vi holder også på med en radar, Würzburg Riese FuMO214. Dette er en stor flyradar som har en diameter på ca 7,5m. Det stod en nesten identisk radar på Nordberg fort på Lista, under 2. verdenskrig. Denne er i ferd med å settes opp utenfor hangaren, på et fundament som er identisk med det originale på Nordberg fort.

 

”Canada-Chevrolet”. En Kanadisk utgave av Chevrolet, som ble bygget under andre verdenskrig. Disse ble bygget i kort og lang utgave.

Denne er av den lange typen, og har blitt plukket helt fra hverandre, og bygges opp igjen bit for bit. Nå er det det elektriske anlegget som står for tur.

 

Kanon-trekker”. Dette er også en Kanadisk Chevrolet, men denne er av den korte typen og har et veldig karakteristisk styrehus.

 

Lister-aggregat. Dette er et stort dieseldrevet aggregat på ca 20 kW, som er montert på en tilhenger.

 

Tidligere prosjekter

 

Schneider 105mm kanon fra 1915. Restaurert i løpet av 2008-2009. Plassert på Nordberg fort i turistsesongen, men står i hangaren hele vinterhalvåret.

 

Lyskaster type Siemens K150, effekt 16kW (80V/200A), diameter 150 cm, rekkevidde opptil 22km.

Aggregat til Siemens lyskaster. Maksimal effekt 28kW. Mercedes 8-sylindret rekkemotor, volum 4950cm3, motoreffekt 54HK.

Begge disse ble restaurert i perioden 2007-2009, etter at det hadde blitt lagt ned flere tusen dugnadstimer.

Lyskasteren har blitt vist fram og kjørt, med stor suksess, flere ganger. Blant annet i forbindelse med flyshowet Warbirds of Norway, på Lista Flystasjon i juli 2009 og 2010.

 

Kommende prosjekter

 

Fremover har vi flere ting på gang.

Vi har fått et aggregat (3-fas 8kW) som tidligere ble brukt som strømforsyning til en stor bunker i området. Dette skal fikses og med tiden skal det kanskje brukes som strømforsyning i en annen bunker som vi disponerer.

Vi har enda noen ”Canada-Chevrolet” stående, både av den korte og den lange typen. Disse skal også restaureres etter hvert.

I tillegg har vi en del ting på gang, som blir offentliggjort etter hvert som tingene går i orden.